Cele mai stylish filme ale anului trecut

Din categoria topurilor de sfarsit de an trecut face parte si topul celor mai stylish filme din 2013.

Marele Gatsby, bazat pe romanul cu acelasi numel al lui Scott Fitzgerald, filmul a fost unul dintre cele mai asteptate ale anului. Valva a fost creata nu doar de distributie si de soundtrack cat mai ales de costumele create de Miuccia Prada, casa de moda italiana realizand 40 de tinute pentru personajele din film.

The Bling Ring, cel mai recent film al Sofiei Coppola, un style icon ea insasi, este o poveste inspirata din fapte reale. Cazul adolescentilor care dadeau spargeri in casele vedelor de la Hollywood pentru a fura haine si accesorii de marca, a fost tratat in paginile revistei Vanity Fair sub titlul: Suspectii purtau Louboutin. Filmul devine, pe alocuri, o parada marilor case de moda.

Blue Jasmine. Tinutele personajului interpretat de Cate Blanchett in filmul lui Woody Allen sunt create de cateva dintre cele mai in voga case de moda. Casele Chanel, Ferragamo sau Giorgio Armani au conceput piesele din film special pentru Cate.

Grace de Monaco. Majoritatea costumelor purtate de Nicole Kidman, cea care da viata nemuritoarei Grace Kelly, au fost create de Gigi Lepage, bijuteriile fiind Sartier, marca preferata a printesei.

Jocurile foamei. Sfidarea. Pasionatii de moda au recunoscut, desigur, creatii semnate Alexander McQueen sau Rick Owens. Alaturi de acestea, Trish Summerville, creatoarea costumelor din ultimul film al seriei Hunger Games, vine cu propriile creatii, unele inspirate chiar de McQueen sau Qwens. Trish a lansat intre timp o colectie exclusiva pentru Net-a-porter avand ca tema ultima ecranizare a seriei Jocurile Foamei.

Comments are closed.