Designerul Oscar de la Renta a murit la 82 de ani

Designerul Oscar de la Renta celebru pentru creatiile sale romantice si aristocrate, a decedat la varsta de 82 de ani, in intimitatea locuintei sale, dupa o lunga lupta cu cancerul.

Nascut in Republica Dominicana, Oscar de la Renta a studiat pictura la Madrid unde a fost descoperit de maestrul Cristóbal Balenciaga care l-a si luat in echipa sa. Si-a creat propriul brand in anii 60, la New York, nu inainte de a lucra si pentru casa Lanvin. A devenit in scurt timp preferatul modelelor si actritelor atat pentru creatiile spectaculoase cat si pentru compania sa extrem de placuta.

In cariera sa de mai bine de 50 de ani, creatiile lui Oscar de la Renta au fost purtate de prime doamne si aproape toate celebritatile feminine ale lumii, proaspata sotie a lui George Clooney, Amal Alamuddin fiind cea mai recenta “mireasa” marca Oscar de la Renta, aceasta alegand sa poarte, luna trecuta, o creatie a regretaului designer.

„Dintre toti designerii din lume, Oscar de la Renta era cel mai potrivit pentru a crea haine care te fac sa te simti frumoasa.” Alexandra Shulman, editorul Vogue Marea Britanie.

Designerul s-a stins la doar cateva zile dupa ce numele succesorului sau la carma colectivului artistic al  casei fusese dat publicitatii: Peter Copping, fost creative director Nina Ricci.

 

Comments are closed.