Smaraldul – piatra lunii mai

Cu nuanțele sale vii, smaraldul este una din cele mai populare pietre prețiose, făcând parte, împreună cu rubinul și safirul din triada gemelor cu puteri magice care au înfrumusețat monturile bijuteriilor de-a lungul istoriei.

12534468_1946332672259046_531399103_n

 

Smaraldul este piatra prețioasă a celor născuți în luna mai și se dăruiește cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de la căsătorie, dar și la cea de a treizeci și cincea aniversare, simbolizând în cultura hindusă iubirea matură.

 

Smaraldul este piatra sacră a zeiței Venus, de aceea se spune că are proprietăți fermecate, fiind considerat piatra iubirii, a speranței și înțelepciunii. Smaraldele sunt asociate planetei Mercur, planeta intelectului, a vorbirii, a memoriei și a intuiției.

În mitologia indiană se spune că denumirea de „ smarald” provine din limba sanscrită și înseamnă „verdele lucrurilor care cresc”. De aceea, primăvara este anotimpul în care se spune că puterile smaraldului sunt la apogeu. În unele culturi se crede chiar că smaraldul poate aduce ploaia.

Smaraldul ajută la dezvoltarea inteligenței native și a intelectului, accentuează creativitatea, talentele artistice, aptitudinile lingvistice și capacitatea inventivă. Îmbunătățește talentul oratoric, cel care îl poartă se va putea concentra și exprima cu aplomb și încredere în sine. Tratează timiditatea, problemele de vorbire, dar și dificultățile respiratorii. Reduce stresul mental și regulează circulația sangvină.

Profesiile care beneficiază de puterea smaraldului sunt: scriitorii, politicienii, liderii spirituali, muzicienii, oratorii, judecătorii, arhitecții.

Smaraldul poate îndepărta toxicitatea emoțională. Cei care au fost înșelați sau mințiți pot purta un smarald pentru a-și vindeca rănile emoționale. În vechime se credea că smaraldul este antidot împotriva substanțelor otrăvitoare și regii obișnuiau să bea din cupe de smarald.

Smaraldele, ca toate pietrele prețioase colorate, se clasifică în funcție de cele patru caracteristici: culoare, claritate, carataj și tăietură. În gemologie, culoarea smaraldului este stabilită în funcție de trei criterii: nuanță, saturație și ton. Nuanța variază de la verde – gălbui până la verde – albăstrui. Ca saturație, doar pietrele intens colorate sunt considerate smaralde.

Cea mai frumoasă selecție de bijuterii cu smarald o găsești la bijuteria Teilor în Palas Mall.

 

Comments are closed.