Fashion trick: cum să te îmbraci potrivit formei corpului tău

Toate femeile visează la acel corp perfect pe care să stea bine orice haină, la trupul impecabil pe care să îl dezgolească fără inhibiții la plajă sau la piscină. Dar nu kilogramele sunt cel mai mare dușman al look-ului tău desavârșit, ci hainele nepotrivit alese pentru tipul tău de corp.

Indiferent cât de mult timp își petreci în sala de sport sau cât de multă grijă ai de ceea ce mănânci, hainele pe care le alegi pentru formele tale îți pot scoate în evidență trupul perfect, sau, din contră, îți pot adăuga kilograme în plus – vizual, desigur.

  1. Forma pară. Cea mai des întâlnită formă de corp, și poate cea mai blamată, forma pară este definită prin surplusul de țesut adipos depus mai ales șoldurilor, a șezutului și coapselor și un trunchi mic, cu talia bine definită.

image

Ce să porți? Bluze care mută centrul de interes de pe partea de jos a corpului spre gât și umeri – volane, dungi sau umeri accentuați. Alege jachete care se termină imediat deasupra șoldului și evită materialele cu foarte mult volum.

Zara, top cu volane 49,90 lei

Top cu volane, Zara, 49,90 lei

image (1)

Fusta în formă de A este o alegere mai mult decât inspirată. Alege să o porți cu un top fit care să îți evidențieze talia subțire.

fusta zara 129,90 lei

Fustă Zara, 129,90 lei

2. Forma de măr / acadea. Majoritatea surplusului se depune în zona abdomenului. La asta se adaugă un bust generos dar și o pereche de picioare lungi și destul de subțiri.

image
Cum picioarele sunt punctul tău forte simte-te liberă să le arăți și să le scoți în evidență. Evită în bluzele mulate, volanele sau accentele care dau un plus de volum. Pentru efect de subțiere și alungire joacă-te cu suprapunerile și optează pentru două piese în partea de sus.

jeansi zara 129,90 lei

Jeanși Zara cu broderie, 129,90 lei

Decolteul în V ajută la crearea unui efect optic de alungire, iar rochiile suprapuse te ajută să conturezi talia.

kimono zara 349,60 lei

Kimono Zara, 349,90 lei

3. Burtica de gravidă. Ca formă gândește-te că trebuie să îmbraci un corp tip măr însă cu o burtică mult mai pronunțată ceea ce poate fi o provocare. Fie că îți place să îți scoți în evidență burtica sau, din contră, te simți mai confortabil în haine lejere, important este să alegi piese care să îți avantajeze întreaga formă a corpului.

image

O rochie cu imprimeu îndrăzneț și croiul în A poate fi o alegere inspirată.

rochie zara 249,90 lei

Rochie Zara, 249,90 lei

Fustele midi mulate te ajută să îți creezi ținute relaxate și confortabile. Suprapunerile sunt cele ce fac diferența așa că joacă-te cu texturi diferite, culori și tăieturi.

fusta midi zara

Fustă midi Zara

Jachetele cele mai potrivite rămân, desigur, cele pe care le poți suprapune și lega cu un cordon sau o centură – îți lasă burtica să evolueze în voie și sunt extrem de stylish.

trench zara 249,90

Trench Zara, 249,90 lei

4. Trunchiul lung și picioarele puternice. Ai de ce să te mândrești cu picioarele tale tonifiate și bine definite. Dacă sunt însă ușor scurte ai nevoie de ceva trucuri de stil pentru a le ”lungi optic”.

image

Lungimea până la gleznă – a pantalonilor sau a fustei este o alegere inspirată. Cum ai trunchiul lung, alege o fustă care să stea ceva mai sus pe talie și al cărei tiv să se oprească imediat sub zona cea mai bombată a pulpei.

deux piece zara 149,90 lei

Set fustă și bluză Zara, 149,90 lei

Bluzele cu volum te ajută să îți balansezi silueta.

bluza cu volan zara 99,90

Bluză cu volan Zara, 99,90 lei

5. Minionă cu forme. Ești minionă iar formele tale se apropie de mult visata clepsidră? Considera-te norocoasă dar învață să alegi siluetele care îți pun cel mai bine în valoare atuurile.

image

Jeanșii cu talie înaltă sunt un must wear – îți lungesc optic picioarele și le subțiază.

jeans cu talie inalta zara 99,90 lei

Jeans cu talia înaltă, Zara, 99,90 lei

Doar pentru că înalțimea nu e punctul tău forte nu înseamnă că trebuie să îți petreci viața pe tocuri de 10 cm. Poți alege să porți pantofi cu talpă joasă dar alături de fuste mini în formă de A. Tivul scurt îți lungește optic picioare iar croiala în A îți pune în evidență formele.

fusta mini A 89,90 lei

Fustă mini în A, Zara, 89,90 lei

6. Înaltă, cu forme puțin definite. Așa cum multe femei minione au forme extrem de bine definite, majoritatea femeilor înalte nu au talia, șoldurile sau bustul bine evidențiate.

image

Împrietenește-te în acest caz cu centurile (nu mai late de 5 cm) și drapajele căci te ajută să îți definești talia și să creezi efectul optic al unor forme definite.

salopeta zara 149,90 lei

Salopetă Zara cu drapaj, 149,90 lei

rochie cu drapaj

Rochie Zara cu drapaj, 149,90 lei

O rochie tip skater – cu volum în partea de jos – funcțiionează în același mod asupra siluetei tale.

rochie zara 79,90 lei

Rochie Zara, 79,90 lei

Comments are closed.