Style tip: cum sa iti alegi perechea perfecta de jeansi

Profita de sezonul de reduceri care tocmai a debutat si imbogateste-ti garderoba cu piese de care te vei bucura in orice sezon. Jeansii sunt in consecinta una din cele mai bune alegeri. Apreciaţi initial pentru durabilitatea lor, jeansii au devenit populari în jurul anilor ’50 printre adolescenti dar au atins cote maxime de popularitate incepand cu anii 60 si revolutia hippie si continuand cu explozia subculturii punk din ani 70 si a heavy metalului din anii 80.

Acum jeansii fac parte din orice garderoba, indiferent de stilul tau sau de forma corpului. Oferta este extrem de variata dar trebuie sa tii cont de cateva secrete pentru a alege perechea perfecta pentru tine.  

>> Cumpără întotdeauna blugii cât mai strâmţi posibil (este ok dacă abia îi poţi închide în momentul în care îi probezi. Ai grijă însă ca toţi nasturii şi fermoarul să se închidă totuşi.) Materialul din care sunt fabricaţi orice blugi este făcut să se lărgească cu timpul, astfel încât după 1-2 purtari ar trebui să îţi vină ca turnaţi. Acest sfat este în special valabil în cazul modelelor skinny.

>> Jeanşi clasici care să vină perfect sunt cel mai greu de găsit, aşadar, atunci când găsesti blugii clasici perfecţi, cumpă două perechi identice.

>> Nu ignora aspectul jeanşilor de la spate – este la fel de important ca cel din faţă. Optează pentru un model cu buzunare dacă ai o siluetă androgină sau alege un model lipsit de buzunare ori alte aplicaţii pe partea dorsală dacă vrei să micsorezi optic proporţiile posteriorului.

>> Nu te lasă intimidată de lungime. Jeanşii pot fi modificaţi cu mare uşurinţă la un atelier de retus. Nu te sfii in consecinta să cumperi o pereche de blugi care îţi vine bine pe siluetă, însă care este puţin prea lungă pentru ţine.

>> Chiar dacă ştii în teorie ce tip de siluetă ţi se potriveşte, probează cât mai multe perechi până când o găseşti pe cea care îţi vine bine. Nu te sfii să experimentezi cu modele pe care încă nu le-ai încercat. Printre favoriţii fashionistelor în acest sezon sunt Mom Jeans (acel model stil anii ’90, cu talia ultra-înaltă, siluetă subtil largă şi tivul rulat easupra gleznelor), dar şi jeanşii stil culottes, pe care ii poti purta cu tocuri cui, pentru a alungi optic silueta.

 

Comments are closed.